KPN brengt weer beveiligingscertificaten uit

KPN gaat weer veiligheidscertificaten uitgeven. Het Nederlandse telecombedrijf was daarmee gestopt nadat het verdachte activiteiten had opgemerkt.

KPN laat weten dat het gedeeltelijk het uitgifteproces voor veiligheidscertificaten weer hervat. Afgelopen vrijdag ontdekte het bedrijf bij een extra controle verdachte activiteiten op de bewuste server. Daarom legde het bedrijf preventief de uitgifte van certificaten stil.

Intussen heeft de Nederlandse ex-monopolist een extern onderzoek laten uitvoeren. Het gaat volgens het bedrijf om een combinatie van procesbeheersing- en penetratietests. Daarbij zijn geen problemen aangetroffen. Nieuwe klanten moeten nog wel iets langer wachten, want de server voor die aanvragen wordt deze week nog onderworpen aan extra tests.

[related_article id=”161920″]

Veilig surfen
Beveiligingscertificaten zijn controlesystemen die de eindgebruiker verzekeren dat de verbinding met een website beveiligd is. Zo weet je zeker dat het internetverkeer niet wordt afgeluisterd of gemanipuleerd.

Recent raakte certificatenbedrijf Diginotar in opspraak nadat hackers er valse certificaten konden genereren. Dat gebeurde vermoedelijk om Iraanse burgers af te luisteren, maar ook de veiligheid van enkele Nederlandse online overheidsdiensten kon zo niet meer gegarandeerd worden. Daarom ligt de beveiliging van bedrijven die dergelijke certificaten uitreiken momenteel zeer gevoelig in Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business