Nieuws

Attingo

Ook Attingo is in een aantal Europese landen actief. België hoort daar niet bij, maar je kunt wel in Nederland terecht. De analysekosten liggen op 200 euro, exclusief het transport. Laat je de schijf ophalen, dan betaal je 100 euro extra.

De hele procedure kan in principe binnen de twee tot drie dagen na ontvangst worden afgerond. Verkies je een hoge prioriteit, dan begint men meteen aan de analyse en de datarecuperatie. Dan betaal je wel 850 euro.

Variabele prijs
Een vaste prijs voor de eigenlijke datarecuperatie kan Attingo niet geven: dat hangt niet zozeer af van de hoeveelheid data, maar wel van de aard van de schade en de complexiteit van het recuperatieproces.

Na een telefonisch onderhoud stuurden we een onlineformulier door, waarna we een mail kregen. Die moesten we ondertekend terugsturen, samen met de schijf. De directeur van de Nederlandse vestiging belde ons na ontvangst van de mediadrager zelf op. Dat gebeurde nog een paar keer, omdat hij er op staat de klant persoonlijk op de hoogte te houden.

Een vijftal werkdagen later ontvingen we het resultaat van de analyse, inclusief een zip-bestand met een lijst van de recupereerbare bestanden. We ontvangen ook een offerte: 1.280 euro (inclusief een nieuwe schijf, de verpakking en het transport).

Attingo
1.480 euro (exclusief verzendkosten en btw) (oktober 2011)
Totale duur: circa 7 werkdagen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business