Nieuws

Kroll Ontrack

Kroll Ontrack heeft wereldwijd kantoren, ook in België en Nederland. Er worden geen duidelijke prijzen geafficheerd, maar je kunt er online of telefonisch terecht voor een gratis offerte. Wij kregen “wegens een tijdelijk probleem” geen Nederlandstalige medewerker aan de lijn en konden kiezen uit Frans of Engels.

De prijs voor een analyse hangt blijkbaar af van de schijfcapaciteit. Voor een schijf van 500 GB bijvoorbeeld komt dat neer op 99 euro, voor 1 TB wordt dat 125 euro. Een prijsofferte voor de uiteindelijke recuperatie bleek moeilijker, want die hangt af van de complexiteit van de herstelprocedure.

Prijzen
Voor een schijf van 500 GB schommelde het tussen 995 en 1.800 euro, voor een schijf van 1 TB maximaal 1.995 euro. De prijzen voor de express- en dringende dienst liggen beduidend hoger: respectievelijk tussen 1.500 en 3.100 euro, en tussen 3.500 en 5.900 euro.

De schijf moesten we zelf in het kantoor in Brussel krijgen, maar het eigenlijke onderzoek gebeurde in een laboratorium in Frankrijk. Na het opsturen van een analysecontract werd de procedure gestart. Een paar dagen later kregen we een bewijs van ontvangst en ongeveer acht werkdagen later ontvingen we een mail met een link naar een ‘online verifier’, waar we  konden nagaan in hoeverre de bestanden te recupereren waren.

In de mail zit ook een prijsofferte, in dit geval 1.885 euro. Bij die prijs hoort ook een nieuwe harde schijf van 320 GB en levering aan huis.

Kroll Ontrack
2.010 euro (exclusief verzendkosten en btw) (oktober 2011)
Totale duur: circa 12 werkdagen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business