Nieuws

Is dit de eerste BlackBerry met BBX?

Er is een foto opgedoken van een onbekend BlackBerry-toestel dat draait op het nieuwe besturingssysteem BBX.

Dat bericht The Verge. De smartphone zou de werknaam London krijgen en beschikken over een dualcore-CPU van Texas Instruments met een kloksnelheid van 1,5 GHz, 1 GB RAM-geheugen, 16 GB opslaggeheugen, een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en vooraan een 2 megapixelcamera om te videobellen.

Design door Porsche?
De London is dunner dan de iPhone 4 en de afmetingen komen in de buurt van de Galaxy S II van Samsung. Een fysiek toetsenbord is er niet, alle input verloopt via het aanraakgevoelige scherm. Het design lijkt sterk op dat van een onlangs gelanceerde BlackBerry-smartphone die is ontworpen door autofabrikant Porsche.

[related_article id=”161563″]

Op de foto van het toestel, dat volgens The Verge een dummy-model is, is een variant op het QNX-besturingssysteem van RIM’s PlayBook-tablet te zien. Vermoedelijk gaat het om het nieuwe besturingssysteem BBX, dat de beste functies van het BlackBerry OS- en QNX-platform moet combineren.

London vervangt Colt
De technologiesite Boy Genius Report bevestigt onafhankelijk van The Verge het bestaan van de BlackBerry London. Volgens de site is de ontwikkeling van de BlackBerry Colt, die de eerste QNX-smartphone van Research In Motion moest worden, gestaakt in het voordeel van de BlackBerry London. Die zou in het najaar van 2012 klaar moeten zijn voor de markt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business