Nieuws

Hacker bedient thermostaat met Siri

Nu het beveiligingsprotocol van Siri, de persoonlijke assistent van de iPhone 4S, gekraakt is, kunnen hackers nieuwe stemcommando’s toevoegen.

Vorige week slaagde Applidium, een Frans bedrijf dat mobiele apps ontwikkelt, erin om het beveiligingsprotocol van Siri te kraken. Hierdoor is het in theorie mogelijk om Siri aan de praat te krijgen op oudere iPhones, maar ook op een Androidtoestel of Windowscomputer.

Siri op oudere iPhones
Eer het zover is moeten er wel nog enkele belangrijke horden genomen worden. Uit de analyse van de communicatie tussen de servers van Apple en Siri blijkt dat er veelvuldig wordt afgetoetst of het apparaat dat verbinding maakt wel een iPhone 4S is. Dat kan door een unieke code die elke iPhone 4S met zich meedraagt.

[related_article id=”158256″]

Ontwikkelaars zijn er al in geslaagd om Siri op een iPhone 4 en iPod Touch van de vierde generatie aan de praat te krijgen. Maar de functionaliteit is door het gebrek aan de juiste identificatiecode zeer beperkt. De functies van Siri die internettoegang vereisen werken enkel op een iPhone 4S.

Proxyserver omzeilt beveiliging
Een ontwikkelaar die zichzelf Plamoni noemt, is er dankzij de bevindingen van Applidium in geslaagd om een eigen proxyserver op te zetten waarmee Siri communiceert. Plamoni kon zo zijn thermostaat die wifi ondersteunt, besturen met stemcommando’s via Siri. Een jailbreak is hiervoor niet nodig.

De ontwikkelaar stelt de broncode van de proxyserver ter beschikking, zodat geïnteresseerden nieuwe functies voor de persoonlijke assistent van de iPhone 4S kunnen ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business