Nieuws

Vijf keer zoveel Android-malware sinds juli

Netwerkbeveiliger Juniper zegt dat er sinds juli van dit jaar 472 procent meer malware voor Android circuleert. Vooral in oktober en november waren er pieken.

De oorzaak van de exponentiële groei is voor Juniper niet ver te zoeken: iedereen kan al dan niet anoniem een ontwikkelaarsaccount aanmaken voor 25 dollar en ongecontroleerd apps publiceren in de Android Market. Google houdt immers geen kwaliteitscontrole.

Kleinere groei volgens McAfee
In mei van dit jaar circuleerde er volgens Juniper al vier keer zoveel malware als in de zomer van vorig jaar. Volgens McAfee, een andere beveiligingsspecialist, was afgelopen kwartaal minder groot. McAfee telde slechts 37 procent meer malware tegenover 76 procent in het tweede kwartaal van 2011. Dat meldt TechCrunch.

[related_article id=”161563″]

Niet alleen doet er meer malware de ronde, de makers leren ook constant bij. Juniper ontdekte in het voorjaar de eerste Androidmalware die in staat was om zich roottoegang tot een toestel te verschaffen. En inmiddels slaagt de meerderheid van de malware daar volgens hen in. De uitgebuite kwetsbaarheid is mede door de fragmentatie van Android nog aanwezig op bijna 90 procent van de toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business