Nieuws

Google legt zeven projecten stil

De zoekgigant legt opnieuw zeven niet succesvolle nevenprojecten stil. Onder meer Wikipedia-rivaal Knol en de samenwerkingstool Wave verdwijnen.

De stopzetting past in een plan dat topman Larry Page eerder dit jaar bekendmaakte. Google schrapt afdelingen die geen grote toekomst hebben, om zo beter te kunnen focussen op projecten die dat wel hebben. Eerder werden al het sociale netwerk Buzz, Google Health (dat gegevens rond je gezondheid bijhield) en Google Desktop (zoeksoftware voor je pc) geschrapt.

Urs Holze, senior vicepresident operations, somt in een blogpost de verschillende diensten op: Google Bookmarks Lists, Google Friend Connect, Google Gears, Google Search Timeline, Google Wave, Knol en Renewable Energy Cheaper Than Coal. Bij dat laatste werd onder meer onderzocht hoe zonne-energietechnologie verbeterd kan worden, maar het bedrijf wil dit overlaten aan andere organisaties.

[related_article id=”158901″]

Afhankelijk van de dienst worden de diensten in december of in de loop van 2012 stopgezet. Onder meer van Google Wave was het al bekend dat het niet meer werd ontwikkeld. Google Gears werd in maart al stopgezet voor Chrome en zal in de loop van december ook niet langer werken in andere browsers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business