Nieuws

Lexmark Genesis S815

De opvallendste multifunctional is op dit ogenblik de Lexmark Genesis S815. Deze printer lijkt niet alleen ondersteboven te staan, hij staat ook werkelijk zo.

De Genesis maakt gebruikt van een nieuwe scantechnologie: hij neemt foto’s van de documenten.

De 10 megapixelcamera (het equivalent van 300 dpi) heeft een groothoeklens die ervoor zorgt dat de hele pagina in één keer wordt gefotografeerd. Omdat de camera ongeveer 18 cm diep in de behuizing zit, moest Lexmark zijn printer deze ietwat vreemde vorm meegeven.

Supersnelle scan
De zogenaamde Flash Scan-technologie zorgt ervoor dat je foto in minder dan drie seconden is genomen. Het gaat in elk geval veel sneller dan een klassieke 300 dpi-scanner, die gemiddeld 17 seconden tot een minuut over één pagina doet. De scanner heeft geen feeder om meerdere pagina’s te scannen, maar door zijn snelheid ben je zelfs zonder feeder waarschijnlijk sneller dan andere scanners.

De gescande documenten kun je opslaan op een USB-stick, geheugenkaart of de computer. Het aanraakscherm van 4,3 inch werkt aangenaam en is heel gedetailleerd. Toch is de Genesis S815 meer een thuisprinter dan een zakelijk toestel. De paginalade van honderd pagina’s is net te weinig voor professioneel gebruik en de printsnelheid ligt wat te laag.

Voor onze printtest van 15 grafische pagina’s heeft hij bijna zes minuten nodig. Kijken we specifiek naar fotoafdrukken van 10 bij 15 centimeter, dan is de Lexmark wel de snelste. Alleen is de kwaliteit iets minder vergeleken met andere inkjetprinters in de prijsklasse.

Lexmark Genesis S815
Prijs: 299 euro (november 2011)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business