Nieuws

Spionagesoftware ook op iPhone

De software die toetsaanslagen en locaties bijhoudt op Androidtelefoons, is nu ook gevonden op de iPhone.

Volgens iPhonehacker Chpwn op Twitter bevat het besturingssysteem iOS ook een versie van Carrier IQ, de software in kwestie. Tot nog toe waren alleen Android- en Nokiatelefoons gevonden die deze keylogger hebben aanstaan.

In iOS 4 staan referenties naar Carrier IQ in systeembestanden. Ook in de recentere versie van het besturingssysteem iOS 5 is de software teruggevonden.

[related_article id=”161563″]

Bij Android is het zo goed als onmogelijk om de spionagesoftware uit te zetten, maar bij de iPhone blijkt dat een stuk makkelijker. Als je gewoon de optie Diagnostics and Usage uitschakelt, stopt de software van Carrier IQ met het bijhouden van gegevens. Bij iOS 5 staat de gegevensverzameling zelfs standaard uit.

Andere software
De versie van Carrier IQ die in de iPhone zit, is een andere dan die in de Androidtelefoon van HTC die uitgeplozen is door Trevor Eckhart. Er wordt minder informatie verzameld, maar toch worden er redelijk wat gevoelige gegevens bijgehouden, zoals je telefoonnummer, telefoonmaatschappij en land. De iPhone houdt ook je locatie bij, maar alleen als je de locatiediensten in je telefoon hebt aanstaan.

Actieve oproepen worden ook doorgegeven met de software van Carrier IQ. Maar je kunt alleen zien dat er een gesprek actief is. Niet het nummer waarmee het gesprek gevoerd wordt. Al waarschuwt Chpwn wel dat hij misschien nog dingen niet heeft ontdekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business