Nieuws

Microsoft lanceert Xbox-app voor Windows Phone

Naast de vernieuwde interface voor de Xbox 360 lanceert Microsoft deze week een afstandsbedieningsapp voor Windows Phone-toestellen.

Microsoft rolt op dinsdag 6 december een dashboardupdate uit voor de Xbox 360. Die brengt onder meer de tegels die we kennen van Windows Phone 7 en Windows 8 naar de spelconsole. Ook zal de Kinectcamera meer spraakcommando’s verstaan en wordt het makkelijker om dingen te delen op Facebook.

Video op aanvraag
Amerikaanse gamers krijgen in de komende maanden op aanvraag toegang tot video’s van meer dan vijftien zenders en streamingdiensten. Ook buiten de Verenigde Staten gaat Microsoft op de Xbox 360 nieuwe streamingdiensten aanbieden. Nederlandse gamers krijgen deze maand nog toegang tot content van muzu.tv en begin volgend jaar tot honkbalwedstrijden van mlb.tv.

[related_article id=”161452″]

Xbox 360 bedienen met smartphone
Naast de update voor de Xbox 360 geeft Microsoft deze week de Xbox Companion App voor Windows Phone vrij. Met die app kun je je Windows-smartphone met je Xbox 360 verbinden.

Je smartphone wordt dan een afstandsbediening voor video’s. Je kunt er ook door de menu’s en de winkelcatalogus van Xbox Live mee bladeren en info over recente spelsessies, prestaties van vrienden en de content die op dat moment gespeeld wordt mee opvragen.

De app is vanaf 6 december exclusief beschikbaar voor Windows Phone. Dat meldt Xbox Live-hoofdprogrammeur Larry Hryb op zijn blog. Het is nog niet bekend of de app ook buiten de Verenigde Staten verkrijgbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business