Nieuws

OnLive maakt spelconsole van smartphone en tablet

Het Amerikaanse OnLive, dat videospellen aanbiedt via streaming, lanceert een app en nieuwe controller waarmee je kunt gamen op je Android- of iOS-toestel.

De dienst is momenteel beschikbaar op Windowscomputers, Macsystemen en op televisies via een microconsole. Vanaf deze week vervoegen de iPhone, iPad en een berg Androidsmartphones en -tablets waaronder ook de Kindle Fire dat lijstje. OnLive had al een app voor de iPad, maar daar kon je alleen spelsessies mee bekijken en niet deelnemen.

[related_article id=”161563″]

De nieuwe controller maakt  gebruik van bluetooth om met je iPhone of tablet te communiceren. Je hebt hem niet nodig voor alle games. De catalogus van OnLive bevat een mix van bijna 200 klassiekers en recente topgames zoals L.A. Noire en Deus Ex: Human Revolution. Maar hij is wel aan te raden. De prijs bedraagt 49,99 dollar of 39,99 Britse pond.

De aantrekkingskracht van OnLive is dat je geen dure hardware of nieuwe spelconsole nodig hebt om de nieuwste games te kunnen spelen. Het rekenwerk gebeurt in de cloud en het toestel waar je op speelt hoeft alleen maar de videostream te decoderen. De dienst is wel erg afhankelijk van de kwaliteit van het wifisignaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business