Nieuws

Nero 11 Platinum

Nero 11 is allang niet meer alleen een programma om cd"s en dvd"s te branden. Het is vooral een multimediasuite die een aantal beheertools combineert. Dat betekent wel dat de software een klein dozijn programma’s installeert, die door Nero ‘apps’ worden genoemd.

Het merendeel daarvan zijn media-apps, die met elkaar verbonden worden door Nero Kwik Media. Dat programmaatje speelt je muziek-, foto- en videocollectie af en verzamelt alles in een handige bibliotheek, die je vanuit de meeste programma’s in de suite kunt raadplegen.

Kwik Media is ook een snelle manier om slideshows of playlists te maken en die vervolgens op een smartphone te zetten. Het laat je bovendien op een bijzonder gebruiksvriendelijke manier kalenders, kaartjes of fotoboeken maken. Die kun je achteraf spijtig genoeg niet zelf afdrukken; dat kan alleen door ze bij de geïntegreerde partners te bestellen.

Video
Een van de betere producten in de suite is Nero Video, een laagdrempelige videobewerker waarmee je onder meer clipjes kunt importeren of van een tv-uitzending kunt halen. Verder vind je in deze suite WaveEditor, een simpele Audacity-kloon, en SoundTrax, een programma dat je muziekjes laat mixen, maar dat niet uitblinkt in duidelijkheid.

Nero CoverDesigner kampt met hetzelfde probleem. Het programmaatje laat je hoesjes en labels voor cd’s of dvd’s maken en heeft daar een massa templates voor aan boord, maar het eigenlijke designvenster is allesbehalve intuïtief. Naast de mediasuite bevat Nero 11 het bekende Nero Burning ROM, dat in de Platinum-versie nu ook blu-rays kan branden.

Veelzijdigheid
Nero Express doet hetzelfde, maar dan zonder de franjes. Nero BackItUp laat je snel foto’s en documenten online of op een externe harde schijf zwieren, met Live- Backup maak je een incrementele systeemback-up en met RescueAgent haal je hopelijk alles terug als het verdwenen is. Handig is dat de suite netjes aangepast is aan deze sociale en mobiele tijden.

Filmpjes stuur je rechtstreeks naar YouTube of Facebook, playlists sleep je naar je mp3-speler en met Nero Recode kun je video- en audiobestanden rippen en vervolgens in een formaat zetten dat je mobiele toestel kan afspelen. Ook synchroniseren zou met je smartphone of tablet moeten lukken, al werkt dat op het moment van schrijven alleen voor Android.

Nero probeert in deze suite al zijn programma’s samen te brengen, maar het voelt toch een beetje aan als los zand. De Media Browser is de rode lijn in veel van de programma’s, maar we kunnen bijvoorbeeld niet snel een track uit SoundTrax naar WaveEditor sturen voor een kleine bewerking. In volgende versies wordt er hopelijk meer aan die integratie gewerkt.

Wij namen de Platinum-versie onder handen. Het belangrijkste verschil met de gewone versie (79,99 euro) is, naast het feit dat ze blu-rays afspeelt en brandt, dat je er een jaar lang 5 GB online schijfruimte bij krijgt. Gebruikers van de gewone Nero 11 moeten zo’n 25 euro betalen voor een jaartje online opslagruimte.

Nero 11 Platinum
Prijs: 99,99 euro (december 2011)

PRO: een aantal bijzonder gebruiksvriendelijke programma’s, synchronisatie met mobiele apparaten, goede integratie met sociale netwerken.
CONTRA: nog niet volledig geïntegreerd; enkele programma’s werken niet intuïtief.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business