Nieuws

BoxCryptor 1.1.0.0

De veiligste manier om je gegevens ontoegankelijk te maken voor onbevoegden is en blijft encryptie. Dat heeft BoxCryptor goed begrepen. De tool werkt bovendien erg transparant. Althans naar de legitieme gebruiker toe.

Er zijn heel wat tools waarmee je mappen of individuele bestanden kan versleutelen. BoxCryptor is zo’n tool. Na installatie geef je aan welke bronmap je wil versleutelen, en alle gegevens die daarin terechtkomen worden automatisch geëncrypteerd met AES (128-, 192- of 256-bits).

[download_file]

De versleutelde map laat zich bovendien snel en makkelijk benaderen, aangezien BoxCryptor er een virtuele schijf van maakt, inclusief stationsletter in de Verkenner.

Handig voor Dropbox-gebruikers
BoxCryptor is echter vooral ook interessant voor wie met de synchronisatieservice Dropbox werkt. Immers, heb je de Dropbox-client al op je pc draaien, dan verbindt BoxCryptor zich automatisch met je Dropbox-map zodat alle nieuwe data in deze map veilig versleuteld worden, zowel lokaal als in de cloud. Dat gaat dus een stuk makkelijker dan wanneer je je toevlucht neemt tot een encryptietool als TrueCrypt.

Met de gratis versie van BoxCryptor kan je tot 2 GB aan data versleutelen. Dat komt dan goed uit, want de gratis versie van Dropbox kent precies dezelfde beperking.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business