Nieuws

Chrome krijgt meerdere gebruikersprofielen

In de nieuwste stabiele versie van de Chrome-browser krijg je de mogelijkheid om verschillende gebruikserprofielen aan te maken.

Google introduceert het nieuwe Aanmelden bij Chrome, dat vroeger Chrome Sync heette. Je moet wel je Google Account-informatie ingeven op elk toestel waarop je Chrome wil gebruiken.

“Wanneer je inlogt kun je je Chrome-spullen met je meenemen, zodat je altijd je persoonlijke Chrome-ervaring bij je hebt”, zegt Google. Als je iets verandert op één toestel, een bladwijzer bijvoorbeeld, passen al je toestellen zich meteen aan.

[related_article id=”158901″]

Profielen
Je kunt nu ook meerdere gebruikersprofielen maken: één voor je vader, een ander voor jezelf en nog eentje voor je zus. Je kunt makkelijk wisselen tussen profielen, zodat iedere gebruiker zijn persoonlijke omgeving heeft.

Een gebruikersprofiel onthoudt je bladwijzers, de websites die je bezoekt, bewaarde formulieren en wachtwoorden, geïnstalleerde webapplicaties en extensies en andere dingen die Chromes synchronisatiemechanisme ondersteunt.

Toevoegen
Om een nieuwe gebruiker toe te voegen aan Chrome ga je naar het optiescherm. Klik in het linkermenu op Persoonlijke items, en daarna op Nieuwe gebruiker toevoegen. Onthoud wel dat iedereen met toegang tot je computer ook tussen de verschillende profielen kan bladeren, aangezien de nieuwe functie niet beveiligd is met een wachtwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business