Nieuws

Logitech Z506

Deze concurrerend geprijsde Logitech-set is opgebouwd uit een subwoofer, vier rechtopstaande satellietluidsprekers en een liggende centrumluidspreker. 

Een van de satellietluidsprekers zorgt voor de bediening van het geheel. Er zit een aan/uit-knop op, een volumeregelaar en een hoofdtelefoonuitgang. Achter op de subwoofer zit ook nog een draaiknop waarmee je de hoeveelheid bas regelt.

Logitech gaat er kennelijk van uit dat je dat maar één keer doet, omdat hij zo moeilijk bereikbaar is. Maar daar ben ik het niet mee eens. Je sluit de subwoofer via de drie minijack-stereokabeltjes aan op de geluidskaart, waarna je alleen nog de vijf luidsprekers aan de subwoofer moet koppelen. De nodige kabels worden netjes meegeleverd.

Geluidskwaliteit
Een stereo cinch-ingang biedt de mogelijkheid om een extra cd-speler aan te sluiten, of met een verloopkabeltje zelfs een mp3-speler. En eerlijk is eerlijk: gezien de prijsstelling is het setje uitstekend afgewerkt. De klankkwaliteit valt echter wat tegen. De speakertjes klinken mager, hol, dof en blikkerig. Bovendien treedt er al snel hoorbare harmonische vervorming op, zelfs als het volume nog helemaal open staat. De subwoofer presteert dan weer wel redelijk aardig.

Logitech Z506
Prijs: 89,99 euro (oktober 2011)

PRO: Aantrekkelijk prijskaartje, goed afgewerkt, laagweergave
CONTRA: Hoge- en middentonenweergave valt tegen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business