Nieuws

Creative ZiiSound T6

De ZiiSound T6 is strikt genomen een 2.1-luidsprekerset. Desondanks claimt Creative dat de ZiiSound T6 wel degelijk surroundgeluid weergeeft. Dat wilde ik wel eens testen.

Los van het feit dat je slechts twee luidsprekers krijgt, mag je de ZiiSound T6 heel compleet noemen. Zo zit er in de doos een infrafoodafstandsbediening en een ‘audioregelingspad’, oftewel een bakje met een volumeknop en een aan/uit-knop, via een kabel verbonden met de rest van het systeem. En het mooist van al: je kan de set aansluiten op je pc (of een ander apparaat) via bluetooth!

De twee satellietluidsprekers zijn opgebouwd uit twee kubusjes, die je onafhankelijk kan draaien van links naar rechts. Maar laat je vooral niets wijsmaken: dit is geen kabelloos systeem. Alleen de verbinding tussen de pc en de subwoofer wordt overgenomen door bluetooth; de rest van de kabelzooi blijft gewoon aanwezig. Bovendien is het abnormaal lastig om de stekkers in de juiste poorten te wringen.

En het surroundgeluid? Stel je daar maar niet te veel van voor. Het klankkarakter is aan de softe, bijna doffe kant. Niet echt een probleem voor films of games, maar muziek klinkt op die manier tamelijk kunstmatig.

Creative ZiiSound T6
Prijs: 399 euro (oktober 2011)

PRO: Bluetooth-connectiviteit, afstandsbediening
CONTRA: Kost wat, lastig om aan te sluiten, klinkt dof, geen surround

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business