Nieuws

Logitech Z906

Dit Logitech-setje kost bijna vier keer zo veel als de hiervoor geteste Z506. Vind ik op zich niet erg, als zou blijken dat het geluid dan ook vier keer zo goed is.

Naast de gebruikelijke vijf satellietluidsprekers en de subwoofer vind ik ook een apparaat in de doos waarop je allerhande zaken kan instellen. Een infrarood afstandsbediening vervolledigt het geheel.

De set is THX-gecertificeerd: in het beste geval te beschouwen als een keurmerk van een semi-onafhankelijke instelling.

De satellietjes hebben elk één driver aan boord. De centrumluidspreker is eigenlijk identiek aan de overige speakers, maar omdat de merknaam en het THX-logo recht staan als je de luidspreker op z’n kant legt, zal je dat wellicht automatisch doen. Het regelapparaat heeft een grote, centrale knop voor het volume.

Goede basweergave
Verder kun je kiezen uit vijf beschikbare ingangen (3x minijack, stereo cinch, optisch digitaal (2x), coaxiaal digitaal), hoe je de binnenkomende stereosignalen wil omzetten naar surround en er is ook een dempknop voorzien. De bassen zijn aangenaam krachtig en gaan erg diep. Vooral bij games en actiefilms is dat een niet te onderschatten meerwaarde.

De satellieten, die voor voor de midden- en hoge frequenties zorgen, zijn best ok, maar gezien de prijsstelling had ik er toch iets meer van verwacht. Overigens krijg je de beste resultaten uit dit setje door gebruik te maken van de digitale ingangen. Maar hoe je het ook wendt of keert: met de Logitech Z906 is de game- of filmervaring onvergelijkbaar veel beter dan zonder.

Logitech Z906
Prijs: 349 euro (oktober 2011)

PRO: Veel ingangen, uitgebreide regelfuncties, solide en diepe basweergave, IR-afstandsbediening
CONTRA: Mid en hoog hadden iets beter mogen zijn

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business