Nieuws

Firefox 9: Javascript tot 30 procent sneller

De nieuwste versie van Firefox verschijnt niet alleen sneller dan verwacht. Ook de Javascript-snelheid wordt stevig verscherpt.

Firefox 9 zou normaal later vandaag worden vrijgegeven, maar de nieuwste versie van de openbronbrowser is volgens Extreme Tech al sinds maandag te vinden op de officiële website.

Wat versie negen bijzonder maakt is de snelheid waarmee zij Javascript laadt. De motor om de code te verwerken voert Javascript twintig tot dertig procent sneller uit dan oudere versies. Ook is er meer ondersteuning voor HTML 5 en CSS.

De snellere uitvoering van Javascript komt door type-interference. Dat is een techniek die er kort samengevat op neerkomt dat Javascript een stap dichter bij gecompileerde programmeertalen zoals C++ staat, waardoor alles geoptimaliseerder en sneller verloopt.

Verder valt vooral op hoe snel Firefox dit jaar van versie veranderde. Begin 2011 was versie 4 nog niet uit, vandaag zit Mozilla al aan versie 9. Daarbij neemt het de updatecyclus van Chrome over, dat eveneens snel updatet en sneller een volledig nieuwe versie hanteert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business