Nieuws

Japanners ontwikkelen zitvlakherkenning

Japanse onderzoekers hebben een systeem voor achterwerkherkenning ontwikkeld. Ons zitvlak blijkt een vrij unieke afdruk te maken.

Het systeem meet de afdruk die je achterste maakt op de ondergrond waar je op gaat zitten. Op 360 verschillende punten wordt de druk gemeten die je uitoefent. In een test werden zes verschillende mensen onderscheiden met een zekerheid van 98 procent.

De kontherkenning zou haar nut kunnen bewijzen in auto’s: bijvoorbeeld een wagen die zijn eigenaar herkent aan de manier waarop hij zit. Dus als een vreemde instapt, kan de auto weigeren te starten. Volgens de onderzoekers kan de toepassing al binnen twee jaar op de markt verschijnen. Als autofabrikanten mee willen tenminste.

[related_article id=”152275″]

Minder weerstand
De onderzoekers van het Advanced Institute of Industrial Technology willen een oud biometrisch zeer oplossen: de psychologische weerstand tegen dingen als vingerafdrukherkenning en irisscans. Met de achterwerkherkenning zou die barrière weg moeten zijn. Zitten moet je immers sowieso.

Een variant op deze technologie is voetafdrukherkenning. Door de druk te meten die voeten uitoefenen op de vloer, kun je ook personen herkennen.

Nu is de vraag nog hoe schaalbaar het systeem is. Is een kontafdruk echt even uniek als een vingerafdruk?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business