Nieuws

De beste mobiele pdf-applicaties

Pdf’s: je kunt er niet mee werken, maar je kunt ook niet zonder. Gelukkig is dit documentformaat op bijna elk toestel te lezen, dankzij deze handige programmaatjes.

PDF-XChange Viewer (Windows)tracker-software.com
Wie alle mogelijkheden van Adobe Acrobat wil gebruiken, betaalt zich blauw. Tenzij je zo slim bent om PDF-XChange Viewer te downloaden, een geweldige gratis pdf-lezer met talloze extra’s. Je kunt plakbriefjes toevoegen, tekst onderstrepen en pdf"s creëren uit andere tekstformaten.

Sommige Acrobatbewerkingen gaan verloren in PDF-XChange Viewer, en voor uitgebreidere pdf-creatie en het printen van pdf’s uit Office-documenten moet je betalen. Maar al bij al is dit een uitstekend gratis alternatief voor Windows-gebruikers.

[related_article id=”161563″]

GoodReader (iOS)goodiware.com
Zelden is een mobiele applicatie zo haar geld waard geweest als GoodReader (3,99 euro). Niet alleen is het een uitstekende pdf-lezer, het heeft ook eigen bestandsbeheer en ondersteuning voor de meest uiteenlopende tekstformaten. Vorig jaar was dit de bestverkopende niet-Apple app in de iTunes Store.

JoliPrintjoliprint.com
Onlineteksten kunnen behoorlijk onhandelbaar zijn voor externe apparaten. Daarom is het zo fijn dat je met webdienst Joliprint een pdf kunt maken uit een webpagina en die kunt afdrukken of opslaan in Google Docs of op je bureaublad.

Google Docsgoogle.com
Zo populair als Microsoft Office zal Google Docs nooit worden, maar het heeft wel de handige mogelijkheid om beelden met tekst om te zetten in doorzoekbare pdf’s bij het uploaden. Je kunt teksten ook als pdf opslaan bij de Google-dienst en ze natuurlijk online lezen.

PDF24 Creator (Windows)en.pdf24.org
Als je een pdf wilt maken van een tekst, in welk formaat ook, is het verstandig om een pdf-‘printer’ te installeren. Er zijn tientallen programma’s, maar het overzichtelijke PDF24 Creator is de beste gratis optie, met de mogelijkheid om pdf’s samen te voegen of splitsen en ondersteuning voor PDF/A en PDF/X.

Camscanner (Android)intsig.com
Je Androidfoon kan ook dienst doen als documentscanner. Met de volledige versie van Camscanner (3,99 euro) maak je in een handomdraai pdf-bestanden van gefotografeerde teksten, die je vervolgens online kunt archiveren.

PDFEscape.compdfescape.com
Pdf’s bewerken is af en toe noodzakelijk, maar wat als je geen goed programma hebt of wilt installeren? Met het online PDFescape.com upload je teksten, vul je formulieren in of ontwerp je ze, knip je pagina’s en onderteken je ze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business