Nieuws

Wikipedia bedelt 20 miljoen dollar bijeen

De encyclopediesite Wikipedia heeft in 2011 ruim 20 miljoen dollar opgehaald onder zijn gebruikers. De website is afhankelijk van giften.

De foto"s van Wikipediamedewerkers die sinds enkele maanden boven elk artikel prijkten en waarin werd opgeroepen om geld te doneren zijn vervangen door een bedankje van Sue Gardner, de leidinggevend directeur van de Wikimedia Foundation.

Aantal sponsors vertienvoudigd
Sinds 2003 gaat de stichting achter Wikipedia jaarlijks met de hoed rond bij haar gebruikers. De meest recent bedelronde, die op 1 januari afliep, leverde een recordbedrag van 20 miljoen dollar op. Drie jaar geleden was dat nog 4,5 miljoen euro en waren er tien keer minder sponsors.

Het opgehaalde geld zal dit jaar gebruikt worden om servers en andere hardware aan te kopen, nieuwe functies voor de website te ontwikkelen, de mobiele diensten uit te breiden en voor rechtshulp. De website draait bijna volledig op vrijwilligers en viert op 15 januari zijn elfde verjaardag.

Begroting van 28,3 miljoen dollar
De Wikimedia Foundation heeft die 20 miljoen hard nodig. Zij raamt haar begroting voor 2012 op 28,3 miljoen dollar. Verschillende liefdadigheidsinstellingen passen het verschil bij.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business