Nieuws

Transformer Prime krijgt Android 4.0 op 12 januari

Computerfabrikant Asus start volgende week met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich naar zijn tabletvlaggenschip, de Transformer Prime.

Dat maakt Asus bekend via Facebook. Eerder deze week bracht het nog een update uit voor de Prime, die momenteel nog op Android 3.2 draait. De update moest onder meer problemen met het vastleggen van een gps-verbinding en de focus van de camera verbeteren.

Geen ondersteuning meer voor gps
Uit gebruikerservaringen van de eerste eigenaars (de tablet is momenteel al te koop in de Verenigde Staten en Azië en wordt deze week in België en Nederland gelanceerd) blijkt dat de Transformer Prime moeite heeft om verbinding te maken met gps-satellieten. De unibody metalen behuizing van de tablet houdt de signalen gedeeltelijk tegen, meent Asus.

[related_article id=”161563″]

De recente update, die wifi gebruikt om sneller gps-satellieten te kunnen lokaliseren, bleek niet voldoende verbetering te brengen. Asus heeft inmiddels de verwijzing naar gps-ondersteuning verwijderd van de lijst met specificaties op zijn Amerikaanse website. Asusfans reageren ontgoocheld op deze aanpak. Dat meldt The Verge.

Rooten mag als je geen garantie wil
Er was eerder al kritiek op het feit dat Asus de bootloader van de Prime beveiligd had zodat er geen custom roms (of op termijn Windows 8) op geïnstalleerd kunnen worden. De fabrikant nam die kritiek ter harte en belooft via Facebook een unlocktool uit te brengen. Wie die gebruikt, verliest wel zijn garantie. Ontwikkelaars hebben de beveiliging ondertussen zelf al omzeild.

De Transformer Prime is de eerste tablet op de markt met de krachtige Tegra 3-chipset van Nvidia. Die heeft vijf rekenkernen, waarvan er eentje voorbehouden is voor minder belastende taken, zodat het enenergieverbruik omlaag kan. Op één batterijlading gaat de Transformer Prime hierdoor twaalf uur mee, en met het toetsenborddock met extra batterij zelfs achttien uur.

ZDNet publiceert binnenkort een review van de Transformer Prime. Verwacht wordt dat de Prime bij ons rond de 600 euro gaat kosten voor de versie met 32 GB en toetsenborddocking.

Androidandroid 4-0asusbootloadereee pad transformergpshardwarehoneycombice-cream sandwichkopenmobielnetbooknieuwsprijsreviewsrootensoftwaretablettegra 3transformer primeupdate

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals