Nieuws

Right Click Enhancer 2.3 Portable

Het snelmenu van de Windows Verkenner kan best handig zijn: je vindt er veel items die anders wellicht flink wat muisklikken zouden vergen. Dat contextmenu aanpassen is niet altijd zo eenvoudig en vergt soms een delicate registeringreep. Tenzij je Right Click Enhancer gebruikt.

We zeggen het graag vooraf: installeer bij voorkeur de ‘portable’ versie van Right Click Enhancer. De klassieke variant installeert namelijk standaard ook extra software mee (de Babylon-vertaaltool). Blijkbaar zelfs als je aangeeft dat je dat niet wilt.

[download_file]

Belangrijkste onderdelen
Wanneer je de tool opstart, verschijnt een kleurrijk venster met acht grote knoppen, waaronder ook een Help-knop. Elke knop geeft je toegang tot een ander onderdeel van Right Click Enhancer. We sommen de belangrijkste op.

My Computer Manager stelt je in staat bestanden en mappen toe te voegen aan of te verwijderen op Computer, het Configuratiescherm en je bureaublad.

Right Click Tweaker presenteert dertien verschillende tweaks. Eigenlijk gaat het vooral om min of meer handige tools of functies die je toevoegt aan het snelmenu simpelweg door ze af te vinken. Je vindt hier onder meer de volgende items: Open in Notepad, Encrypt, Print File List, Search and Replace, God Mode en Take Ownership.

Send To Manager biedt je een eenvoudige manier aan om snel items toe te voegen aan het menu Kopiëren naar of om items daaruit weg te halen.

Right Click Editor is een geavanceerde editor om de items uit het snelmenu te beheren. Lees: weghalen, toevoegen en verplaatsen. Van hieruit kun je ook de ‘shell extensions’ beheren.

Right Click Cascading Menu Creator laat je eigen submenu’s aan het snelmenu breien.

Kortom, Right Clickx Enhancer is een handige tool voor wie het snelmenu van de Verkenner helemaal op eigen smaak wil brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business