Enkele bestuursleden van Yahoo hebben vier investeringsbedrijven laten weten dat ze niet openstaan voor een overname. Daarmee gaat het bedrijf in tegen de recente overnamegeruchten. Volgens Forbes was het medeoprichter Jerry Yang die samen met enkele leden van de raad van bestuur heeft gezegd dat de raad geen volledige overname zou steunen. Het bericht kwam […]

Advertentie

Enkele bestuursleden van Yahoo hebben vier investeringsbedrijven laten weten dat ze niet openstaan voor een overname. Daarmee gaat het bedrijf in tegen de recente overnamegeruchten.

Volgens Forbes was het medeoprichter Jerry Yang die samen met enkele leden van de raad van bestuur heeft gezegd dat de raad geen volledige overname zou steunen. Het bericht kwam er net voor Yahoo aankondigde dat huidig Paypal-CEO Scott Thompson de zoekmachine zou gaan leiden.

Eind vorig jaar doken de geruchten op dat zowel Google, Microsoft als het Chinese internetbedrijf Alibaba interesse zouden hebben in Yahoo. Jack Ma, algemeen directeur van Alibaba heeft zelfs openlijk laten weten dat hij die interesse heeft.

Alibaba terugkopen
Ma zou samen met een investeringsbank een bod plannen, vooral met de bedoeling om het Aziatische deel van Yahoo in handen te krijgen. Yahoo bezit namelijk een deel van Alibaba. Ma wil dat deel terugkopen maar krijgt daar voorlopig geen medewerking voor binnen Yahoo.

Intussen is dat plan afgezwakt en zou Alibaba volgens Forbes samen met het Japanse Softbank enkel nog een bod doen op de Aziatische activiteiten van het bedrijf. Dat bod wordt al even in overweging genomen door Yahoo.

Met de boodschap van Yahoo samen met de nieuwe CEO lijkt een volledige overname voorlopig uitgesloten. Maar de verkoop van bepaalde afdelingen blijft een mogelijkheid.