Nieuwe Xbox en PlayStation 4 op E3-beurs

Volgens bronnen uit de gamesector stellen Microsoft en Sony deze zomer de opvolgers van de Xbox 360 en de PlayStation 3 voor.

De gamingbeurs E3, die dit jaar van 5 tot 7 juni loopt, gaat zijn spectaculairste editie ooit tegemoet, zegt MCV UK. Deze gamingwebsite sprak met externe spelontwikkelaars (bedrijven die games maken voor bepaalde consoles) en kreeg te horen dat Microsoft de komst van een nieuwe console heeft aangegeven. Ook Sony zou dergelijke informatie hebben afgegeven aan zijn partners.

Prijzen en specificaties zullen niet worden gegeven op de voorstelling, een lancering van beide toestellen komt er dus nog niet meteen. Op de vorige E3-beurs in juni 2011 werd de Wii U van Nintendo voorgesteld. Die moet wel dit jaar nog in de rekken liggen.

[related_article id=”161452″]

Voor de Xbox 360 wordt al een tijdje over een opvolger gespeculeerd. De console verscheen in mei 2005, waar de Wii en PlayStation 3 eind 2006 werden gelanceerd. Voor PlayStation komt de vernieuwing dus relatief snel. Zeker als je weet dat Sony afgelopen zomer nog zei dat de PS3 minstens tien jaar, dus tot 2016, op de markt zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business