Nieuws

Xbox 360-arbeiders dreigen van gebouw te springen

Driehonderd werknemers van de Chinese iPad-, PS3- en Xbox 360-fabrikant Foxconn dreigden met zelfmoord omdat ze een beloofde ontslagpremie niet kregen.

Dat schrijft het Taiwanese WantChinaTimes op basis van een verslag van de Chinese dissidente nieuwssite China Jasmin Revolution. Op 2 januari dreigden ongeveer driehonderd arbeiders van een gebouw in het gigantisch assemblagecomplex van Foxconn in het Chinese Wuhan te springen.

Valse belofte
Even daarvoor hadden ze om opslag gevraagd, maar dat werd hen geweigerd. Hun oversten zeiden dat ze voor hetzelfde loon verder konden werken of ontslag nemen en een premie opstrijken. De meerderheid van de arbeiders zou voor de tweede optie gekozen hebben, maar ontving toch geen premie.

[related_article id=”152275″]

Volgens de nieuwssite Record China zou de productie van de Xbox 360-spelconsole van Microsoft door dit incident tijdelijk stil gelegen hebben. De burgemeester van Wuhan heeft de misnoegde arbeiders in de avond van 3 januari uiteindelijk kunnen overhalen het dak te verlaten. Of ze uitbetaald werden is niet bekend.

Werkomstandigheden
Foxconn, de grootste fabrikant van computers en consumentenelektronica ter wereld, haalde in 2010 geregeld de voorpagina’s met berichten over een zelfmoordgolf onder werknemers als gevolg van de lamentabele werkomstandigheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business