Nieuws

Website beurs Tel Aviv doelwit van hackers

Hackers hebben de website van de effectenbeurs in Tel Aviv ontregeld. Vermoedelijk zitten Saoedische hackers achter de aanvallen.

Volgens een woordvoerder van de effectenbeurs is de website maandag onder vuur genomen met een zogenoemde denial-of-service-aanval. Daarbij maken zoveel computers tegelijkertijd verbinding met een website dat deze overbelast raakt.

Luchtvaartmaatschappij ook doelwit
Rond 10.00 uur functioneerde de website van de effectenbeurs maar gedeeltelijk, terwijl de website van luchtvaartmaatschappij El Al volledig plat ging. De beurshandel zelf ondervond geen hinder van de aanval.

Het gaat om een actie van een hackerscollectief dat zichzelf Nachtmerrie Groep noemt, zo meldt de Israëlische pers. Een bron bij de luchtvaartmaatschappij zegt een waarschuwing te hebben ontvangen van de hackers over een op handen zijnde aanval.

De luchtvaartmaatschappij zegt dat ze maatregelen heeft getroffen om de website te beschermen en dat er storingen worden verwacht. De problemen met de website hebben geen gevolgen voor vluchten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business