Apple-oprichter houdt van Android

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, is een fan van grote concurrent Android. Hij zou willen dat zijn iPhone dezelfde dingen kan.

“Mijn voornaamste telefoon is de iPhone, ik hou van de schoonheid ervan”, zegt Wozniak in een interview met Daily Beast. “Maar ik wou dat hij alles deed wat mijn Android kan doen.”

Wozniak is niet ontevreden over de iPhone, maar hij stoort zich wel aan Siri, dat volgens hem niet meer zo vlot werkt als in het begin. Zo stuit hij steeds op vaker een foute interpretatie van de spraakassistent. De spraakbesturing op Android is volgens hem beter.

[related_article id=”158256″]

Ook het batterijverbruik van de iPhone is voor de medeoprichter van Apple een probleem. Qua functionaliteit geeft hij de gps-navigatie van Android goede punten ten opzichte van diens grootste concurrent.

iPhone wel eenvoudiger
Met de mogelijkheden van Android doelt Wozniak vooral op de technische functies en de openheid van het systeem. Zo zegt hij dat hij een iPhone zou aanraden voor mensen die al een Mac gebruiken of mensen die makkelijk geïntimideerd zijn door de complexiteit van een smartphone.

Maar hij vindt niet dat Android te complex is. “Androidtelefoons zijn niet zo eenvoudig als de iPhone, maar ze zijn ook niet zoveel complexer. Als je bereid bent om het een beetje te begrijpen, hoe erg ik het ook vind om te zeggen, dan is er soms meer mogelijk op Android.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business