Nieuws

Print je eigen Playmobil-kasteel

Speelgoed in de winkel kopen is zo passé. Met de 3D-printer Replicator van MakerBot print je je eigen speelgoed dankzij vrij beschikbare 3D-modellen.

Het drie jaar oude Amerikaanse bedrijf MakerBot Industries stelde vorige week tijdens de CES-beurs zijn nieuwe 3D-printer Replicator voor. Deze machine bouwt aan de hand van 3D-modellen gedetailleerde objecten uit ABS-plastic. Dat is hetzelfde materiaal waaruit speelgoed van Lego en Playmobil wordt gemaakt. Een groen alternatief op basis van maïs dat je kan gebruiken is PLA.

1.500 euro
Het bouwmateriaal is beschikbaar in 55 verschillende kleuren en kost om en nabij de 45 dollar voor een rol van één kilogram. Het duurste model van de Replicator (1.999 dollar) kan tegelijkertijd twee kleuren printen. Volstaat één kleur voor jou of heb je er niets op tegen geregeld van rol te wisselen dan betaal je 250 dollar minder. De eerste Replicators worden binnen zes weken verscheept.

[related_article id=”152275″]

De 3D-modellen van de voorwerpen die je wil printen ontwerp je zelf in je favoriete 3D-software (Google Sketch-Up, allerlei CAD-software). Ben je niet zo creatief dan kan je een van de duizenden voorbeelden downloaden op Thingiverse.com, een website die MakerBot speciaal voor dat doel oprichtte.

Speelgoed en veel meer
De fabrikant van de Replicator stelt er zelf 3D-modellen ter beschikking, waaronder een groot speelkasteel in Playmobil-stijl. Maar de meerderheid van de creaties werd aangeleverd door gebruikers van de Thing-o-matic. Dat is de voorloper van de Replicator.

Uiteraard kan je met een 3D-printer veel meer dan speelgoed maken. Hangt je douchegordijn bijvoorbeeld met nog maar een paar ringen vast, dan print je er gewoon wat bij. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business