BAF wil depiraatbaai.be weg

De Belgische antipiraterijvereniging BAF wil ook depiraatbaai.be laten verdwijnen. Dat lukt voorlopig moeilijk, maar de organisatie bekijkt de mogelijkheden.

Directeur Christophe Van Mechelen ontkent dat BAF werkt aan een nieuwe rechtszaak tegen Belgacom en Telenet, maar niets wordt uitgesloten. Wel heeft BAF aan DNS.be, de beheerder van de Belgische .be-domeinen, gevraagd om depiraatbaai.be weg te halen.

“We hebben DNS.be gevraagd om depiraatbaai.be te verwijderen. De reden dat we dit niet via de providers hebben gedaan is omdat hier de .be-namen worden geregistreerd en dus ook kunnen worden verwijderd. Maar DNS.be heeft die vraag geweigerd omdat de blokkering niet in het vonnis staat.”

Nieuwe rechtszaak?
Depiraatbaai.be werd dit najaar zeer snel in gebruik genomen nadat de rechtbank besliste dat Belgacom en Telenet The Pirate Bay moesten blokkeren. De site is op zijn oude URL (thepiratebay.org) dus geblokkeerd, maar is via de nieuwe naam even vlot bereikbaar.

Of BAF na de weigering van DNS.be alsnog naar de rechtszaal trekt is nog niet duidelijk. Sommige media schreven eerder vandaag dat er een nieuwe rechtszaak tegen de internetproviders zou komen.

“We zijn alle opties nog aan het overwegen”, zegt Van Mechelen aan onze redactie. Wel hekelt hij het feit dat de rechter slechts een DNS-blokkering heeft opgelegd en geen blokkering van de IP-adressen van de website. Dan valt een blokkering niet te omzeilen met een nieuwe URL.

anti-piracyauteursrechtenbafdepiraatbaaidns.bejustitienieuwspiraterijthe pirate baytpbvan mechelen

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen