Nieuws

Boekenverkoop via internet groeit goed

Hoewel echte winkels nog altijd meer dan 90 procent van de markt in handen hebben, stijgt de verkoop van boeken via internet pijlsnel. De webwinkels in Vlaanderen verkochten vorig jaar voor 14,7 miljoen euro aan boeken, 90 procent meer dan in 2010.

Dat blijkt uit cijfers die sectorfederatie Boek.be vandaag publiceert. "De internetverkoop neemt in Vlaanderen intussen 7 procent van de totale markt voor zijn rekening. Dit is nog wel lager dan in Nederland, maar de groei is vrij spectaculair te noemen", zo staat in een persbericht van de federatie. De cijfers omvatten "vrijwel alle internetwinkels in Vlaanderen".

Het grootste slachtoffer van het websucces is de zelfstandige boekhandel. De omzet daalde er met 13 procent. Dat heeft te maken met een aantal sluitingen, maar Boek.be stelt ook "gemiddeld minder goede omzetresultaten bij de onafhankelijke boekhandels" vast.

De boekenomzet bij entertainmentstores daalde met 7,4 procent, na een spectaculaire stijging van ruim een vijfde in 2010. Boekhandelketens zagen de omzet met 1,5 procent dalen, net als de grootwarenhuizen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business