Nieuws

Filesonic en Uploaded.to stoppen diensten

Filesonic zet een dienst stop die erg lijkt op die van Megaupload. En tegelijk trekt Uploaded.to zich helemaal terug uit de Verenigde Staten.

Kort na de sluiting van bestandendeelsite Megaupload passen Filesonic en Uploaded.to hun diensten aan. Allicht is dat geen toeval, maar proberen de sites zich zo te vrijwaren van soortgelijke invallen van de Amerikaanse veiligheidsdiensten.

Filesonic zet het bestanden delen helemaal uit. Je kunt er voortaan alleen nog bestanden uploaden en afhalen voor persoonlijk gebruik. De site stopt ook met een beloningsprogramma waarbij gebruikers betaald worden voor elke download van een van hun bestanden.


Filesonic stopt met een deel van zijn activiteiten

Bestanden verwijderen
Volgens enkele gebruikers van sociaalnetwerksite Reddit is FileSonic zelfs al begonnen met bestanden en gebruikersaccounts te verwijderen. De site staat in de top tien bestandendeelsites, met elke maand een kwart miljard pageviews.

Een andere bestandendeeldienst trekt zich dan weer terug uit de Verenigde Staten. Amerikaanse bezoekers van Uploaded.to krijgen voortaan enkel een melding dat de site voor hen niet toegankelijk is. Overal anders kan je nog wel gewoon aan de site.


Uploaded.to trekt zich terug uit de VS

Beide sites geven geen verklaring voor de plotse verandering in hun beleid. Toch is het niet moeilijk om te raden naar de oorzaak, zo enkele dagen na de FBI-inval en sluiting van hun grootste concurrent Megaupload.

fbifilelockerfilesonicinternetmegauploadnieuwssluitinguploaded-to

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals