HTC Titan

Voordelen
groot en mooi scherm
uitstekende camera
knap design
Nadelen
bestanden overzetten met Zune-software
beetje te zwaar
geen microSD-sleuf
aan de dure kant
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?

Deze smartphone op Windows Phone Mango valt vooral op door zijn 4,7 inchscherm. Dat is groot, maar toch ligt de telefoon prettig in de hand.

De Titan is een van eerste telefoons met Windows Phone 7.5 (Mango) en HTC haalt hardwarematig meteen alles uit de kast om dat besturingssysteem tot zijn recht te laten komen. De 1,5 GHz-processor, samen met 512 megabyte RAM-geheugen, zorgt ervoor dat de telefoon snel reageert.

Uiterlijk is wat vlak
Als we de smartphone vastnemen dan vallen vooral het vlakke uiterlijk en de dunne randen op. Hierdoor is de telefoon zelf nauwelijks een paar millimeter breder dan het scherm. Achteraan voel je de metalen behuizing waar het HTC-logo in gegraveerd staat. Bovenaan zien we de camera en de twee leds. Het design is eenvoudig strak en dat maakt het een mooi toestel.

Wat we merken wanneer we de telefoon voor het eerst in handen nemen is dat hij ondanks het grote 4,7 inchscherm toch zeer goed in de hand ligt. Bij sommige toestellen heb je al snel het gevoel dat ze makkelijk vallen of ongemakkelijk groot zijn. De Titan heeft dat probleem niet omdat de randen dun zijn en de telefoon slechts 9,9 millimeter dik is.

Foto en video
Met 8 megapixels en twee ledflitsen volgt deze smartphone de trend van andere, krachtigere smartphones. De foto’s die we met het toestel maken zijn onder ideale omstandigheden uitstekend, en zelfs bij mindere omstandigheden maakt dit toestel nog mooie beelden.

Een klein nadeel is wel het delen van die foto’s. Je kunt deze makkelijk delen naar Facebook. Maar wie ze via een kabeltje naar de pc wil verplaatsen mag een Microsoft-lijdensweg verwachten. Je kunt namelijk alleen foto’s van je telefoon halen met behulp van de Zune-software. Die ziet er zeer mooi uit, maar is verder een doolhof van gebruiksonvriendelijkheid. Een mapje ‘foto’ dat je opent met Windows Verkenner werkt een stuk vlotter.

Los van dit soort minpuntjes moeten we wel toegeven dat Windows Phone goed tot zijn recht komt op deze smartphone. De grote pictogrammen werken handig en ook het virtueel toetsenbord werkt comfortabel op een scherm van dit kaliber.

Dat scherm heeft overigens een resolutie van 480 x 800 pixels, wat zorgt voor haarscherp beeld. Dit in combinatie met het grote scherm maakt de telefoon ideaal om foto’s op te tonen.

Batterij en prestaties
Ondanks de stevige processorsnelheid en het grote scherm valt het batterijverbruik van de Titan goed mee. We halen de telefoon ‘s morgens uit het stopcontact, doen over de hele dag een aantal telefoontjes, surfen over 3G en wifi, waarbij we ongeveer drie vierde van de dag wifi gebruiken en de resterende tijd op 3G zitten (bluetooth staat uit). ‘s Avonds blijkt de batterij dan nog ruim halfvol.

Maar wat is zo’n smartphone waard als je hem zeer intensief gaat gebruiken? We laden de batterij helemaal op, wifi aan, bluetooth en mobiel internet uit. Vervolgens laten we een YouTube-filmpje van tien uur lang streamen en kijken we hoelang de batterij het uitzingt. Om deze redacteur niet helemaal horendol te maken zetten we wel het geluid uit. Hierbij zingt de HTC Titan het 2 uur en 50 minuten uit.

Ook de browser onderwerpen we aan een prestatietest. Hier haalt de Titan in de Peacekeeper-test van Futuremark een score van 149 punten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business