Nieuws

RIM BlackBerry Bold 9900

De Bold 9900 lijkt een klassieke BlackBerry met toetsenbord, en is dat tot op zekere hoogte ook. Het 2,8 inchscherm is echter aanraakgevoelig, zodat je met je vinger gemakkelijk op een webpagina kunt scrollen of zelfs met twee vingers kan in- en uitzoomen.

Dat laatste is nodig, want het scherm is echt te klein om webpagina’s zonder zoomen leesbaar te tonen. De Bold is verrassend licht en oogt heel stevig dankzij de mooie metalen rand. Het toetsenbord is prima, zoals we dat van BlackBerry gewoon zijn. De centrale aanraakzone vraagt wat gewenning, maar na wat training kun je er snel mee uit de voeten. Kortom, als communicatietoestel is de Bold 9900 zeer geschikt.

Zeker als je – zoals veel jongeren ontdekten – voldoende vrienden met BlackBerry’s hebt, zodat je via de BBM-functie gratis kan chatten. Maar BlackBerry OS oogt ondertussen wel verouderd en apps zien er zelden blits uit. Ik ben verrast dat ik voor een gewone update aan de Twitter-app de hele telefoon opnieuw moet starten en de pincode moet ingeven.

Misschien is dat het zakelijke, veiligheidsgevoelige karakter van BlackBerry dat opspeelt, maar het contrast met andere smartphones is op dat vlak erg groot. Er zijn ongetwijfeld fans van deze toestellen, al vermoed ik dat vooral die jongere gebruikers zullen passen voor dit dure topmodel.

RiM BlackBerry Bold 9900
Prijs: 549 euro (januari 2012)
Besturingssysteem: Blackberry OS

PRO: Toetsenbord; mail en chat
CONTRA: Prijs; apps

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business