Nieuws

Chinezen loten om iPhone 4S te mogen kopen

Wie in China een iPhone 4S wil kopen bij Apple moet geluk hebben. Je kunt er wel eentje reserveren, maar een loterij bepaalt of je echt tot aankoop mag overgaan.

Apple plaatste afgelopen weekend een reserveringspagina online waarop Chinezen een iPhone 4 of iPhone 4S kunnen voorbestellen om af te halen in de officiële Apple Store in Hongkong. Dat schrijft 9to5mac. Slechts een deel van de geïnteresseerden zal via deze weg een iPhone kunnen bemachtigen. Zij krijgen een mailtje en de rest heeft pech.

Opkopers gebruiken bots
Het vorige systeem, waarbij de online voorbestelling op een afgesproken tijdstip van start ging, werd afgedankt om misbruik door opkopers met bots tegen te gaan. De iPhone 4S is in Hongkong al sinds begin november vorig jaar te krijgen, terwijl hij in China twee weken geleden pas in de verkoop ging.

[related_article id=”158256″]

Door de grote vraag in China werd de enige Apple Store in Hongkong een trekpleister voor handelaars die massaal iPhones probeerden te versieren om met winst door te verkopen. Zij betalen werklozen om voor hen in de rij te gaan staan en een iPhone te kopen.

Rellen in Peking
Apple schortte eerder deze maand de winkelverkoop in de vier officiële Apple Stores in China en de ene in Hongkong op. Het deed dat na rellen bij de verkoopstart van de iPhone 4S in Peking. Sindsdien moet je eerst een iPhone bestellen via het internet voor je er een meekrijgt in een Apple Store. Of je moet een contract aangaan met operator China Unicom, die de iPhone 4S momenteel nog exclusief aanbiedt.

Een kleine duizend Chinese Apple-liefhebbers en opkopers trotseerden in Peking urenlang de vrieskou om als eersten een iPhone 4S te kunnen bemachtigen. Maar de Apple Store opende uit veiligheidsoverwegingen de deuren niet op het afgesproken tijdstip. Waarop de massa begon te protesteren en met eieren gooide.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business