Nieuws

Firefox 10 nu beschikbaar

Mozilla geeft de nieuwste stabiele versie van Firefox vrij. We zitten ondertussen al aan versie 10. Firefox ondersteunt voortaan ook automatische updates.

Mozilla verbetert in Firefox 10 het beheer van extensies en maakt het gebruik van het volledige scherm in web-apps mogelijk. Ook is de anti-aliasing-functionaliteit verbeterd. In de gebruikersinterface zien we het verbergen van de ‘vooruit’-knop, die pas verschijnt wanneer je hem nodig hebt. Uiteraard is er ook weer een waslijst aan bugs gerepareerd.

Extended Support Release
Versie 10 vormt ook de introductie van het ‘Extended Support Release’-schema. Wie geen zin heeft om elke zes weken zijn browser te vervangen door een nieuwe versie, kan zich tot de ESR-versies beperken. Deze blijven afgezien van noodzakelijke beveiligingsupdates gelijk. Zo wordt het updaten eens per zeven releases noodzakelijk, wat neerkomt op een volgende versie in november.

Wie de huidige release-cyclus al een beetje veel vindt, moet bedenken dat Google van de Chrome-browser nog sneller nieuwe versies uitbrengt. De Google Chrome-browser is ondertussen Firefox al gepasseerd als "s werelds meest gebruikte browser na Internet Explorer.

Firefox 10 zal in de meeste gevallen als automatische update worden geïnstalleerd. Wie niet wil wachten kan de browser downloaden voor pc, Mac of Linux.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business