Nederland blijft actiefst op Twitter

De VS is het talrijkst aanwezig op Twitter, maar Nederland maakt in verhouding het meeste lawaai.

Het Franse Semiocast, dat data van sociale media verzamelt en onderzoekt, analyseerde 383 miljoen Twitteraccounts. De VS is met 107,7 miljoen accounts het best vertegenwoordigd. De Amerikanen worden gevolgd door Brazilië (33,3 miljoen) en Japan (29,9 miljoen).

De Twitteraccounts werden ingedeeld op basis van hun locatie vermeld in de omschrijving, de gebruikte tijdzone of de gps-coördinaten waar beschikbaar.

Het aantal gebruikers in Nederland ligt weliswaar veel lager, maar ze zijn wel actief op de sociaalnetwerksite. Tussen 1 september en 30 november 2011 plaatste 33 procent van de Nederlandse gebruikers minstens één openbare boodschap. Wereldwijd is dit gemiddeld 27 procent. Andere actieve landen zijn Japan (30 procent), Spanje (29 procent) en de VS (28 procent).

Nederlanders actiefst op Twitter, de VS zijn het talrijkst.

Semiocast keek ook naar wie in dezelfde periode zijn profielfoto veranderde of een andere gebruiker volgde. Ook hier kwam Nederland met 52 procent van de accounts als actiefste uit de bus. In de rest van de wereld ligt dit gemiddeld op 48 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business