Nieuws

Raspberry Pi klaar op 20 februari

De eerste lading Raspberry Pi’s, een spotgoedkope en piepkleine Britse Linuxcomputer, rolt ten laatste op 20 februari van de band bij de Chinese producent.

Dat schrijft The Raspberry Pi Foundation, de Britse liefdadigheidsinstelling die met haar minicomputer computerwetenschappen een duwtje in de rug wil geven, op zijn website. Aanvankelijk stond de lancering gepland voor januari 2012, maar een tekort aan een specifiek onderdeel strooide roet in het eten.

Made in China
The Raspberry Pi Foundation wilde zijn minicomputer met ARM-processor eerst in eigen land laten assembleren, maar dat bleek financieel niet haalbaar. Om de lage prijs van het systeem te garanderen (er komen twee modellen op de markt, een van 25 en een van 35 dollar), werd uitgeweken naar China.

[related_article id=”152275″]

Wie niet kan wachten om met de Raspberry Pi aan de slag te gaan, kan zich nu al verdiepen in het hart van het systeem. Op de Raspberry Pi-website vind je een link naar een pdf met de uitgebreide specificaties van de BCM2835 system-on-a-chip van Broadcom. Die is onder meer in staat om video in 1.080p-resolutie te genereren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business