Nieuws

Google wil jouw radicale idee

Google lanceert Solve for X: een plek waar je radicale technologie-ideeën kunt horen en kan meewerken aan een oplossing voor wereldproblemen.

Het project doet wat denken aan de befaamde TED-conferentie. TED staat voor Technology, Entertainment, Design. Tijdens de conferentie geven verschillende toplui uit verschillende sectoren lezingen en proberen ze toeschouwers dingen bij te brengen over hun werkgebied, of wetenschap in het algemeen. Enkele bekende sprekers waren bijvoorbeeld Peter Gabriel, Googles Larry Page en Sergey Brin, en Jimmy Wales van Wikipedia.

Meerdere mensen zijn benieuwd of dit de sluier haalt van Google X, een project dat tot voor kort zo geheim was dat de meeste Google-medewerkers niet van het bestaan afwisten.

[related_article id=”158901″]

Vergezocht
Solve for X wil radicaal zijn, zegt de organisatie op de website wesolveforx.com. “Radicaal in de zin dat de gedurfdheid van de ideeën ze doet lijken op sciencefiction, en radicaal in de zin dat we op de rand van een technologische doorbraak staan die al deze ideeën tot leven brengt.”

De website wil een forum zijn, waar baanbrekende en soms vergezochte technologie-ideeën aangemoedigd worden. “We hopen dat onze sprekers mensen inspireren om aan schijnbaar onoplosbare problemen te werken.”

Op de website kun je al enkele Solve for-toespraken bekijken, maar je kunt de organisatie ook volgen op Google Plus of zelfs je -talks publiceren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business