Nieuws

Eerste Google-werknemer stapt op

Craig Silverstein verlaat Google. Hij was de eerste werknemer van het bedrijf na oprichters Larry Page en Sergey Brin.

De man die eind jaren negentig meteen technology director werd bij Google verlaat de informatiegigant voor de Khan Academy, een educatief onlineportaal. Ver hoeft hij daarvoor niet te gaan, want beide bedrijven zijn gevestigd in Mountain View, Californië.

Het nieuws over zijn vertrek werd bekend via de EdSurge-nieuwsbrief en kort daarna bevestigd door een Google-woordvoerder aan de website AllthingsD.

[related_article id=”158901″]

Geschiedenis
Google was een project van Page en Brin tijdens hun studententijd in Stanford. Ook Silverstein liep daar op school. Hij onderzocht onder meer algoritmes en technieken voor datamining en het verkrijgen van informatie. Nog voordat Google een echt bedrijf werd, hielp hij mee de infrastructuur van Google ontwerpen.

De domeinnaam Google.com werd geregistreerd op 15 september 1997. Het bedrijf volgde een jaar later, op 4 september 1998, vanuit een garage die de oprichters huurden.

De Khan Academy, waar Silverstein nu ontwikkelaar wordt, is een non-profitorganisatie die gratis educatieve video’s verspreidt. Het platform biedt momenteel meer dan 2.800 video’s over verschillende onderwerpen aan. Het concept kun je bekijken in deze TED-talk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business