Nieuws

Toolwiz BHORM 1.3.0.0

De slaapstand van Windows heeft een paar onmiskenbare voordelen: je actieve programma’s en geopende bestanden blijven intact en je pc start merkbaar sneller op dan wanneer je die had uitgeschakeld. Toolwiz BHORM zorgt ervoor dat je pc in slaapstand blijft ook als je hem echt uitschakelt. Maar er is meer.

Tijdens de installatie van BHORM krijg je een niet mis te verstane waarschuwing: de MBR (masterbootrecord) van je harde schijf zal worden overschreven. Een bewering die na controle blijkt te kloppen. Je installeert de tool dus maar beter niet zonder meer op een productiemachine of op een toestel waarin andere software de MBR mogelijk zelf al heeft aangepast. Grondig testen is de boodschap.

[download_file]

Meteen na de installatie, en de obligate herstart van Windows, kan je de HORM-modus inschakelen. Het gevolg is dat je pc automatisch herstart: je krijgt dan inderdaad dezelfde startprocedure te zien als wanneer je toestel uit de slaapstand ontwaakt. Inclusief de melding ‘Windows hervatten’.

Zolang je deze modus (via de Exit-knop) niet bewust uitschakelt, blijft je toestel dus in slaapstand gaan, ongeacht de manier waarop je Windows of de pc uitzet.

HORM
Tegelijk zorgt HORM (Hibernate Once Resume Many) ervoor dat alle wijzigingen (!) op je systeemschijf weer ongedaan worden gemaakt na de herstart. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor verwijderde programma’s of toegevoegde bestanden. Je keert dus automatisch altijd terug tot het moment waarop je de BHORM-modus hebt geactiveerd. Dat blijft zo tot wanneer je die modus via Exit weer verlaat.

Dat kan interessant zijn om altijd weer met exact hetzelfde systeem aan de slag te gaan, zonder dat het vervuild is door ongewenste installaties of, erger nog, geïnfecteerd door malware. Houd er wel rekening mee dat ook je eigen aanpassingen of opgeslagen data worden genegeerd wanneer dat op de systeempartitie is gebeurd.

Bij het herinstalleren van de tool wordt ook de MBR weer hersteld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business