Nieuws

Dit is het logo van Windows 8

Microsoft heeft het definitieve logo van Windows 8 onthuld. Dat telt slechts één kleur, die bovendien verandert naargelang de gebruikersinstellingen.

Microsoft heeft zich voor het logo van Windows 8 laten inspireren door het design van zijn Metro-interface. Dat schrijft Sam Moreau, hoofd van de afdeling User Experience, op de Windowsblog. Voor het eerst sinds Windows 3.1 komen de vier kleuren van de Windows-vlag niet meer in het logo voor.

Dynamische kleur
Deze stijlbreuk staat symbool voor de grote inhoudelijke veranderingen die het besturingssysteem ondergaat in versie 8. Het logo stelt nu ook duidelijker een venster voor, waar het in eerdere versies meer aan een vlag deed denken. Het Windows 8-logo dat Microsoft voorstelt is blauw, maar zal in het besturingssysteem veranderen afhankelijk van het thema dat de gebruiker kiest.

[related_article id=”161452″]

Windows 8 bevat naast de klassieke desktopinterface een tweede gebruikersschil, namelijk de Metro-interface. Die is gebaseerd op het design van het mobiele besturingssysteem Windows Phone 7 en is eveneens geoptimaliseerd voor gebruik met touchscreens.

Het nieuwe logo zal waarschijnlijk zijn intrede maken in de Consumer Preview van Windows 8. Microsoft lanceert deze bètaversie volgende week tijdens het Mobile World Congress. Twee jaar geleden stelde Microsoft er Windows Phone 7 voor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business