Nieuws

MIT lanceert internetcursus over elektronica

Het Massachusetts Institute of Technology start met een interactieve internetcursus over elektronica. Deelnemen aan de cursus van drie maanden is gratis.

Tussen 5 maart en 8 juni start MIT met een eerste onlinecursus, een versie van de lessen Circuits and Electronics. Die cursus is de kern van het verplichte lesmateriaal voor wie bij MIT een opleiding electrical engineering and computer science gaat volgen.

De cursus zal volledig automatisch verlopen en succesvolle studenten zullen een certificaat ontvangen voor hun opgedane kennis. Met de internetopleiding wil MIT de grenzen van het onderwijs doorbreken.

Alles online
De internetversie van cursus 6.002 is specifiek voor onlinestudenten gemaakt met een virtueel laboratorium, e-boeken als syllabus, onlinediscussies en video’s die het equivalent zijn van een college. De verwachte lestijd is tien uur per week. Oefeningen moeten aantonen dat studenten de lesstof begrepen hebben.

Deze les is nog een prototype voor het MIT. En dus zijn er nog geen systemen in voege om te zien of studenten het spel wel eerlijk spelen. Nu wordt er nog vertrouwd op het eergevoel van de studenten, later komt er een systeem dat de identiteit en de prestaties van de studenten verifieert.

Studenten kunnen zich inschrijven op de site van MITx, de online-leeromgeving van MIT. Maar je moet wel een geavanceerde voorkennis van elektriciteit en magnetisme hebben. Je moet ook kunnen rekenen en lineaire algebra snappen. Kennis van geavanceerde wiskunde is wenselijk, maar niet noodzakelijk. In de eerste helft van de cursus worden differentiaalvergelijkingen als extra optie meegegeven. De cursus is niet in het Nederlands beschikbaar, dus kennis van het Engels is eveneens noodzakelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business