Nieuws

HTC One gaat voor snelle camera

HTC stelt op de vooravond van het Mobile World Congress de HTC One voor. Een smartphonereeks met snelle foto-reactietijd.

“Ons doel is om je een camera te geven die zo goed is dat hij de kracht heeft van een echte camera”, zegt algemeen directeur Peter Chou tijdens de persvoorstelling. Dat vertaalt zich in een toestel dat een foto neemt in 0,7 seconden met een autofocus van 0,2 seconden.

Bij die camera komt een f/2.0-lens die volgens Chou tot 44 procent meer licht binnenlaat dan andere modellen in zijn klasse, zoals de iPhone 4S. De One heeft ook Sense 4, de softwarelaag die HTC over Android giet. Die pakt dan weer uit met de mogelijkheid om tijdens het filmen ook nog aparte foto"s te maken.

[related_article id=”161563″]

Geen LTE-model in de Benelux
Maar het gaat voor alle duidelijheid niet om een telefoon maar een telefoonreeks. De One X, One S en One V. De X is het vlaggenschip met een Nvidia Quadcore Qualcomm Snapdragon LTE en een HD-scherm van 4,7 inch. De camera heeft hier acht megapixels en het scherm heeft Gorilla Glass, een technologie die het aantal krassen beperkt.

HTC One gaat voor snelle camera

Dat model wordt echter nog niet in de Benelux verkocht. “We gaan het LTE-model pas uitrollen in de Benelux als er een partnerschap is met de lokale operatoren”, aldus HTC Benelux-manager Mark Moons.

De One V en One S komen wel naar de Benelux en dat in april. De S heeft een Qualcomm S4-processor (1,5 GHz dualcore), een scherm van 4,3 inch, een achtmegapixelcamera en Gorilla Glass. De V heeft een 1 GHz singlecorechip, een scherm van 3,7 inch en een vijfmegapixelcamera. De adviesprijs is 549 euro voor de One S en 329 euro voor de One V.

De HTC One is groot, maar tegelijk zeer dun.
 

Dropbox
Tegelijk breidt HTC zijn samenwerking met Dropbox uit. Wie een HTC met Sense 4 koopt, krijg gedurende twee jaar 25 gigabyte gratis opslag. Dat is evenveel als wat Windows Skydrive momenteel aanbiedt en tegelijk ook een antwoord op iCloud.

Een laatste nieuwigheid is dat je je telefoon kan aansluiten op je tv, maar tegelijk nog steeds met je toestel kan bellen of mailen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business