Nieuws

Eerste lading Raspberry Pi’s in een uur uitverkocht

De lancering van de Raspberry Pi is een groot succes. De eerste tienduizend exemplaren van deze goedkope minicomputer vlogen de deur uit.

Al liep dat niet van een leien dakje. Het team achter de minicomputer, The Raspberry Pi Foundation, ging voor de lancering woensdagmorgen, en voor de verdere productie en verdeling van de Raspberry Pi, een overeenkomst aan met twee Britse elektronicaverdelers en -fabrikanten: Premier Farnell en RS Components.

DDoS-effect
Die hadden de belangstelling blijkbaar onderschat, want al gauw werden hun websites onbereikbaar door het massale aantal aanvragen. Het Raspberry Pi-team verontschuldigt zich via Twitter voor dit DDoS-effect. Ook de website van The Raspberry Pi Foundation kreunde onder het internetverkeer.

[related_article id=”152275″]

Wie er vroeg genoeg bij was en toch een exemplaar kon bestellen moet wel nog wachten tot de eerste lading uit China in Groot-Brittannië aankomt. Laatkomers kunnen een voorbestelling plaatsen.

Verdere productie gegarandeerd
RS Components en Premier Farnell staan ook in voor de verdere productie en verdeling van de Raspberry Pi en door hun vele contacten zal de minicomputer voortaan op aanvraag geproduceerd en geleverd kunnen worden, in plaats van in batches van 10.000 exemplaren.

De Britse bedrijven hebben ook een wereldwijd netwerk van verdelers waardoor je de Raspberry Pi in de toekomst ook bij een lokale webshop of handelaar kunt kopen, wat eventuele verzendkosten moet drukken.

A-model krijgt meer geheugen
Samen met de lancering kondigde The Raspberry Pi Foundation aan dat het goedkopere model van haar minicomputer eveneens 256 MB RAM-geheugen krijgt. Dit model kost 25 dollar. Het model van 35 dollar onderscheidt zich door de aanwezigheid van een ethernetpoort en een extra USB-aansluiting.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business