Nieuws

De opmerkelijkste smartphones van MWC 2012

Nu het Mobile World Congress 2012 in Barcelona is afgelopen, zetten we de toppers bij de smartphones even op een rijtje.

De Nokia 808 PureView is op z’n minst opmerkelijk te noemen. Deze smartphone heeft het ondertussen bijna antieke Symbian-besturingssysteem, maar is op cameragebied zijn tijd ver vooruit dankzij zijn sensor van maar liefst 41 megapixels.

De Galaxy Beam van Samsung overdondert niet qua specificaties, maar heeft wel een picoprojector aan boord en dat is een unicum. De vraag is nu of de batterijduur daar niet te erg onder gaat lijden en hoe goed de projector het doet in een niet volledig verduisterde ruimte.

[related_article id=”161563″]

De Ascend D Quad van het Chinese Huawei is naar eigen zeggen de snelste quadcoresmartphone ter wereld, dankzij de zelf ontwikkelde K3V2-soc met vier rekenkernen en zestien grafische kernen. Die zou op papier beter presteren dan de Tegra 3 van Nvidia en zuiniger zijn. Het is nu wachten op de eerste benchmarks om te zien of de Chinezen dat waar kunnen maken.

Alles aan de HTC One X is nieuw. Het besturingssysteem is Android 4.0 Ice Cream Sandwich, voor het geluid is er Beats-audiotechnologie voorzien, de Tegra 3-processor van Nvidia rekent met 1,5 GHz op vier rekenkernen en het 720p-scherm wordt beschermd door een nieuwe generatie Gorilla Glass. O ja, de One X ondersteunt ook LTE.

Zeg niet zomaar smartphone tegen de Asus Transfromer Padfone. Het tablet-accessoire heeft een opbergvakje aan de achterzijde waar je de Padfone in kwijt kan, zodat je hem met al je apps en instellingen intact op een groter scherm kan gebruiken. En met het toetsenbord-dock maak je er gewoon een netbook van. De vraag is wel hoeveel je uiteindelijk kwijt bent voor deze combinatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business