Nieuws

Apps voor een betere concentratie

Het internet is één grote speeltuin, en daardoor kan het je productiviteit drastisch naar beneden halen. Deze handige tools zetten je weer aan het werk.

RescueTime (Windows, Mac OS X)rescuetime.com
Heb je het gevoel dat je heel de dag productief bent geweest, maar blijkt de balans op het einde negatief uit te vallen? Dan is het misschien goed om je tijdsbesteding bij te houden. Spion RescueTime houdt je gebruik in de gaten en presenteert je achteraf een rapport met productiviteitsscores.

Je kunt ook minideadlines instellen en bepaalde websites laten uitschakelen. Daarnaast is het mogelijk om telefoongesprekken en vergaderingen in te voeren, om te voorkomen dat de rapporten onnauwkeurig worden. De Lite-versie is gratis, maar voor de bezeten werker is er ook een uitgebreidere betaalde versie.

JDarkRoom (Windows)codealchemists.com/jdarkroom
Als je een artikel of een lange mail aan het schrijven bent, is het wel zo fijn om volledig geconcentreerd te kunnen werken. JDarkRoom, een schermvullende tekstbewerker, houdt alle afleiding buiten en doet erg retro aan.

StayFocusd (Windows, Mac OS X, Linux)http://pcmagonline.net/link/stayfocusd
We raden in dit artikel een aantal hulpmiddelen aan om sites te blokkeren. StayFocusd is speciaal voor Chrome bedoeld en meteen ook een van de meest uitgebreide, met kleurcodes en een heuse nucleaire knop.

LeechBlock (Windows, Mac OS X, Linux) – proginosko.com/leechblock.html
LeechBlock is een simpele Firefox-extensie waarmee je tijdsverkwistende sites kunt blokkeren op de dagen dat je je moet concentreren. Je kunt ze indelen in zes groepen, tijdstippen bepalen en zelfs sites laten herverwijzen naar een werkgerelateerd domein.

Cold Turkey (Windows) – getcoldturkey.com
Heb je meerdere webbrowsers op je computer, ga dan ’Cold Turkey’. Dit openbronprogramma blokkeert domeinen op hostniveau, zodat je met geen enkele webbrowser afleiding kunt zoeken. Sommige antiviruspakketten doen hier wel moeilijk over.

Focus booster (Windows)focusboosterapp.com
Focus booster is een mooi ontworpen ‘kookwekker’ volgens de Pomodoro-techniek, waarmee je taken indeelt met intervallen van 25 minuten. Je kunt de Air-applicatie installeren of de onlineversie gebruiken.

Freedom (Windows, Mac OS X) – macfreedom.com
Soms zijn er ingrijpendere maatregelen nodig om eindelijk dat project af te krijgen. Freedom sluit je internettoegang compleet af voor een zelf bepaalde tijd, tot maximaal acht uur. Je moet er wel voor betalen, maar via de proefversie kun je proberen of deze methode bij je past.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business