Nieuws

Hoe smokkelen creatieve Chinezen iPhones?

De iPhone is in Hong Kong 125 dollar goedkoper dan op het Chinese vasteland. En dus is smokkelen er een lucratieve bezigheid.

Blijkbaar houden Chinezen niet alleen van nagemaakte Apple-producten, ze kopen ook graag de originele iPhones. Er is dus een afzetmarkt voor goedkopere iPhones die illegaal het land worden ingevoerd.

Het prijsverschil van 125 Amerikaanse dollar met iPhones uit Hongkong betekent dat illegale invoer een lucratieve bezigheid kan zijn. Maar een retourticketje is niet zomaar terugbetaald door de marge op één telefoon en dus doen de smokkelchinezen aan winstmaximalisatie: zoveel mogelijk telefoons in de kleren van één persoon verbergen.

[related_article id=”158256″]

Een reportage van de Chinese zender New Tang Dynasty (NTD) Television toont hoe creatief de smokkelaars zijn geworden. Zo heeft de douane een man geklist die vier telefoons in een stalen koker in zijn schoenzool meenam. Een andere had 30 iPhones op zijn lichaam gekleefd. Hij viel door de mand toen hij zich niet meer kon bukken om zijn koffer te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business