Nieuws

Microsoft beperkt goedkope Windows Phones

Binnenkort verschijnen de eerste Windows Phone-budgettoestellen met slechts 256 MB RAM-geheugen op de markt. Je betaalt er wel een prijs voor.

Microsoft onthulde tijdens het Mobile World Congress dat de volgende update voor Windows Phone, die Tango gaat heten, ook bruikbaar zal zijn op smartphones met 256 MB RAM-geheugen, een relatief trage processor en minder opslaggeheugen. Tot dusver was de minimumvereiste voor Windows Phone 512 MB RAM-geheugen.

Beperkingen
Onder meer Nokia en ZTE kondigden dergelijke budgettoestellen aan tijdens MWC. Microsoft zei toen enkel dat ongeveer vijf procent van de bestaande apps in de Marketplace niet compatibel zijn met budgetsmartphones maar heeft nu meer beperkingen bekend gemaakt op de Windows Phone Help and How To-website:

[related_article id=”161452″]

  • Windows Phones met 256 MB RAM-geheugen kunnen geen podcast-abonnementen beheren of video-podcasts afspelen. 
  • De lokatiedienst Bing Local Scout (momenteel enkel in de VS en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar) wordt uitgeschakeld.
  • Snel switchen tussen applicaties, een soort multitasking die werd toegevoegd in Windows Phone Mango, is niet mogelijk op een toestel met 256 MB RAM.
  • Apps zullen ook niet meer op de achtergrond actief kunnen zijn. Dat betekent bijvoorbeeld dat je om muziek te luisteren de muziek-app niet mag verlaten.
  • Alle foto’s automatisch naar je SkyDrive laten uploaden is niet meer mogelijk.
  • Sommige codecs voor HD-video worden niet ondersteund.

Nieuwigheden
Naast de beperkingen voor smartphones met 256 MB RAM-geheugen biedt Windows Phone Tango ook enkele nieuwigheden. Zo kun je MMS’jes versturen met meerdere foto’s, beltonen, stemberichten filmpjes in bijlage, wordt het simkaartbeheer verbeterd en komt er een nieuw icoontje tevoorschijn als je telefoon je locatie opzoekt.

hardwaremangomicrosoftmobielnieuwsnokiasoftwaresysteemeisentangowindows phonezte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals