Nieuw iPadscherm niet makkelijk te produceren

Een veel hogere resolutie klinkt misschien wat lauw als blikvanger voor de iPad, maar vanuit technisch standpunt is de pixeldichtheid een hoogstandje dat niet eenvoudig te maken is.

De nieuwe iPad, die overigens gewoon iPad heet en niet iPad 3, heeft een resolutie van 2.048 X 1.536 pixels. Iets wat je je normaal pas bij 24 inch schermen ziet.

Hoe Apple er in slaagt om vier keer meer pixels op dezelfde ruimte te plaatsen wordt uitgelegd in deze blogpost van NPD DisplaySearch.

[related_article id=”152275″]

Maar dat technisch hoogstandje valt volgens Richard Shim, een analist van NPD DisplaySearch, niet zomaar te produceren door elke fabrikant. Dat wil zeggen dat het minder evident is om de iPad op grote schaal wereldwijd  te verkopen.

Volgens hem is het Samsung dat de beeldschermen produceert voor Apple. Maar andere vooraanstaande schermmakers zoals LG Display en Sharp hebben er momenteel problemen mee. Als de derde iPad een groot succes wordt, sluit Shim zelfs niet uit dat er te weinig toestellen kunnen worden gemaakt.

Verhoogde pixels
Apple zelf legt de technologie achter zijn superresolutie al deels uit in een promovideo: “Wanneer je vier keer meer pixels op dezelfde ruimte perst, kunnen de signalen door elkaar slaan, de kleuren worden verstuurd en de afbeeldingen worden waziger. Om dit op te lossen, hebben we de pixels verhoogd naar een andere laag en hen zo gescheiden van de signalen.”

hardwareipadlg displaynieuwspixelsretinasamsungschermsharpshim

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN